Ögonlocksplastik – Ögonlocksbehandling med Laser

Hängande ögonlock – fixa hängande ögonlock

Inom ögonlocksplastik är det vanligaste ingreppet att ta bort överflödig hud från det övre ögonlocket, d.v.s. utföra ett mindre kirurgiskt ingrepp för att minska hängande eller trötta ögonlock. Resultatet syns inom några veckor – så fort svullnaden har gått ned – och operationen är i princip smärtfri. Undantaget är läkeprocessen, precis som med alla andra ingrepp i kroppen, märks det när det läker. Att applicera kyla på det påverkade området hjälper både att lindra eventuell smärta och för att ta ned svullnad. Med CO2-laser är det nästintill ingen svullnad alls.

Påsar under ögonen – bli av med påsarna

Ett annat vanligt ingrepp inom ögonlocksplastik är att minska synliga påsar under ögonen. Då tas fettpåsar och överflödig hud bort under ögat. Det är möjligt att operera både övre och undre ögonlock vid ett och samma tillfälle, ifall man är besvärad av både tunga ögonlock och påsar under ögonen. Traditionellt användes kniv inom ögonlocksoperationer som kunde lämna kvarvarande synliga snitt, men tack vare CO2-laser får man endast minimal svullnad efter ingreppet och vanligtvis heller inga blåmärken. Att ta bort påsar under ögonen lämnar inga synliga ärr och det går bra att sola direkt efteråt.

Rådgivning – bör man verkligen operera sig?

Hos oss på Ögonlockskliniken i Helsingborg får du konsultation av en erfaren läkare innan du går vidare med en ögonlocksoperation. En operation av detta slag ger oftast önskat resultat, men det är inte alltid som man behöver göra ett kosmetiskt ingrepp. Du kan boka en tid för onlinedoc-headshot ifall du inte kan komma till kliniken i Helsingborg direkt. Kostnaden för konsultationen hos oss (300 kr) dras av på priset för ingreppet. Vi går tillsammans igenom vad ögonlocksplastiken kommer innebära för dig och informerar dig om hur processen går till före, vad som sker under behandlingen och vad du bör tänka på efteråt för att det ska bli så bra resultat som möjligt.

Kom i kontakt med oss direkt

Vi svarar och bokar in en tid för dig. Att använda formuläret är inte bindande för ens ni har bekräftat att tidpunkten passar er. Välj en online undersökning (vi skickar mer information om hur det går till), rådgivning på vår klinik, eller boka tid för en undersökning inför ett specifikt ingrepp – hängande ögonlock eller påsar under ögonen.

Välj alternativ

Önskat datum*

Meddelande

Namn*

E-mail*

Telefon*

Bild*

Hide the pain harold

Jag hade aldrig kunnat hoppas på en så smidig operation. Ingen smärta före, under eller efter ögonlocksplastiken. Jag har inga synliga ärr och är väldigt nöjd med resultatet.

– Harold

Kontakta mig för
rådgivning och konsultation

Kliniken
Ögonlockskliniken
Dr. Jeppe Schierup
Specialist i Ögonsjukdomar

Adress
Kungsbackagatan 6
25250 Helsingborg

Tel: 042-12 22 40 mellan 10.00-14.00
Mail: jeppe.schierup@hotmail.com
Swishnummer: 1233794278